okt 27

Drugs op de werkvloer en beleid……

Het voorhanden hebben van drugs op de werkvloer is een terugkerend thema. De kantonrechter vond het bezit van verdovende middelen geen reden voor een ontslag op staande voet van de werknemer. Wel beëindigde de kantonrechter de arbeidsovereenkomst omdat de werknemer naar aard en in ernstige mate het vertrouwen van de werkgever had geschonden. Daarbij speelde een belangrijke rol dat de werkgever beleid had vastgesteld over drugs op de werkvloer en – niet onbelangrijk – dit ook strikt handhaafde. De werknemer had geen recht op een ontslagvergoeding. Deze casus toont aan dat de beoordeling van een ontslag op staande voet risicovol blijft. Voorts wordt het nut aangetoond van het vaststellen en handhaven van beleid.

http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBNHO:2014:6091

Delen